Ekko App: Click to go to frontpage

Træn dine medarbejdere onsite

Træn medarbejderen, der hvor de arbejder og spar tid og ressourcer på onboarding og videreuddannelse af medarbejdere

21. oktober 2020

5 minutter

Træning og uddannelse af dine medarbejdere er afgørende, for deres evne til at udføre deres arbejde optimalt. Samtidig bliver det nemmere at fastholde medarbejderne i virksomheden. Læs hvordan du kan bruge en medarbejder app i træning af medarbejderne og hvad der skal til for at komme igang.

Et studie fra 2018 konkluderer, at 94% af medarbejderne bliver længere på deres arbejdsplads, hvis virksomheden investerer i deres træning og udvikling. Samtidig viser undersøgelsen, at mængden af tid, der går fra det reelle arbejde, er den største barriere for, at medarbejderen ikke gennemfører den træning, der er behov for. Det er derfor vigtigt, at træning af medarbejdere ikke bliver for tidskrævende.

Men hvordan træner du dine medarbejdere uden at bruge for meget af deres tid? 🤔

Undersøgelsen viser, at 49% foretrækker at lære, i det øjeblik, hvor de kan anvende det direkte i arbejdet, og hvor det gør det nemmere at løse en given arbejdsopgave.

Derfor kan træningsforløb hvor du tager medarbejderen ud af arbejdsdagen være en dårlig ide. Istedet er løbende træning og kvalificering gennem en medarbejder app, rigtig god for træningen af travle medarbejdere. Medarbejderen kan aktivere træningen når der er tid til det og i den situation der er behov for det. Medarbejderen kan også nemmere tilrettelægge træningen efter deres eget tempo. Det foretrækkes faktisk af 58% af medarbejdere, som synes de får mere ud af træning, når den forløber i deres eget tempo.

En medarbejder app skaber højere engagement og mere effektiv læring end traditionelle online læringsformer. Det er fordi medarbejderen får langt højere fleksibilitet med en medarbejder app, som er tilgængelig når de har tid og brug for det. Medarbejderen har langt mere kontrol over træningen og føler ikke at de får trukket et træningsforløb ned over ørene. Istedet har medarbejderen medbestemmelse og er derfor langt mere aktiv involveret.

Tre grunde til du skal bruge en medarbejder app til medarbejdertræning

 1. Du kan engagere medarbejdere i træning og uddannelse, der ellers er svær at tilrettelægge på grund af logistiske udfordringer. F.eks. hvis mange medarbejdere er på farten eller arbejder på forskudte tidspunkter.

 2. Medarbejderne kan selv gennemføre træningen i løbet af sin arbejdsdag, når der er tid.

 3. Du kan dele træningen op i mindre bidder og afgrænsede dele, der kan gennemføres nu og her, hvor det giver mening.

Hvilke træningsbehov kan du imødekomme med en medarbejder app?

 • Det kan være et formelt træningsforløb

 • In-situ træning i øjeblikket hvor der er brug for hjælp til at løse en konkret opgave

 • Løbende øvelser og små forbedringer af arbejdet

 • Holde sig opdateret med ny viden inden for faget

Der hvor en medarbejder app gør en særlig forskel for medarbejderens udvikling er i de små in-situ øjeblikke og med løbende øvelser der forbedre arbejdet. Små micro-learnings i hverdagen. Eksempelvis en checkliste som medarbejderen kan bruge ved en specifik opgave. Derved får medarbejderen hjælp til at løse opgaven og bliver samtidig bedre til at håndtere lignende opgaver i fremtiden.

Effektiv feedback i medarbejder app'en

En anden vigtig grund til at medarbejder app'en er så effektiv som træningsværktøj er muligheden for at følge med i medarbejderens træningsforløb. Du kan se hvordan enkelte medarbejdere klarer sig gennem træningen og give løbende feedback. Det er også muligt for medarbejderen at give feedback under eller efter endt forløb i medarbejder app'en (det anbefaler vi helt klart man gør).

Giv præmier eller belønninger når der er gennemført et forløb

I en medarbejder app fra Ekko app kan du bruge gamification til at belønne aktive medarbejdere eller afdelinger i et træningsforløb – Ved at tilføje points, som et element af træningen, motiveres medarbejderen, og træningen bliver lige det sjovere at gennemføre. Det kan være den del af træningen der ellers er svær at få medarbejdere til at gennemføre, der giver de fleste points.

Vi anbefaler ligeledes at du finder en god måde at belønne medarbejderne på. Det kan være noget helt simpelt som morgenmad til afdelingen eller nyt arbejdstøj eller udstyr. Derved bliver et gennemført forløb til en successfortælling som alle i virksomheden kan se.

Hvad er det så du kan gøre for at træne dine medarbejdere med en medarbejder app?

Det første du kan gøre er at overveje, hvilke udfordringer I har I jeres virksomhed og i den forbindelse, hvilke områder dine medarbejdere mangler fornøden erfaring eller viden omkring. Det kan også være I allerede har igangsat et træningsprogram du kan tage udgangspunkt i. Derefter skal du overveje hvilke dele af træningen medarbejderen kan bruge direkte i deres arbejde.

Dernæst tilrettelægger du hvordan medarbejderen skal modtage træningen. Det kan være i vil bruge en række træningsfilm med nogle test spørgsmål eller en checkliste til en konkret opgave. Til sidst kan du i medarbejder app'en segmentere træningen så det kun er de medarbejdere, der får gavn af forløbet der modtager det.

Vores kunder bruger Ekko app til at træne medarbejdere i forbindelse med:

 • Onboarding af nye medarbejdere

 • Virksomhedens værdier

 • Brug af specialudstyr

 • Nye typer opgaver

 • Sikkerheden på arbejdspladsen

Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan du kan træne dine medarbejdere med en medarbejder app, så kan du prøve det af med en helt gratis demo app.

Blog / Vidensdeling

Lad informationen finde medarbejderen og øg produktiviteten

Blog / Virksomhedskultur

Nedsæt medarbejder omsætningen med en sund virksomhedskultur

Blog / Sikkerhed / Intern kommunikation

6 måder du kan øge sikkerheden på byggepladsen med Ekko app